Maatregelen vanaf 28 november 2021 – IJshockey Nederland

27 november 2021

Onderstaand een bericht van IJshockey Nederland over de gevolgen van de maatregelen voor de ijshockeysport in Nederland. Op een later moment komt bestuur Kemphanen met een verklaring omtrent de gevolgen voor onze club.

Beste clubs en contractanten,

Een kleine update over de ontstane situatie. 

Op dit moment is IJshockey Nederland samen met andere bonden en NOC*NSF in gesprek met de politiek. Insteek is om het sporten (trainen) na 17:00 uur mogelijk te maken. Hiervoor is nog geen toezegging. Voor nu dus afwachten of deze lobby succesvol zal zijn. 

Een aantal verenigingen heeft gereageerd op de maatregelen, zoals door ons gisteren verzonden. Een gemeenschappelijke opmerking van de verenigingen die gereageerd hebben, is dat bij het doorgaan van de geplande wedstrijden dit niet uit te leggen is aan andere leden die niet kunnen spelen. Hierdoor zou een oneerlijke verdeling van ijstijden kunnen ontstaan. Wij hebben deze opmerking herkend en erkend. IJshockey Nederland denkt er daarom over na om vanaf het volgende weekend alle wedstrijden te schrappen. De maatregel rondom afgelaste wedstrijden wordt dan eventueel in werking gesteld. 

  • Alle wedstrijden die komen te vervallen in de periode tot en met 19 december 2021 worden niet meer opnieuw ingepland.
  • Alle wedstrijden die het komend weekend nog gespeeld worden, zullen wel worden verwerkt in de competitiestand.
  • Bij deze afgelaste wedstrijden zal de uitslag van de eerstvolgende te spelen competitiewedstrijd of wanneer dit niet mogelijk is, de uitslag van de al eerder gespeelde competitiewedstrijd tussen de beide teams in de betreffende competitie dubbeltellen. Mocht dit ook niet mogelijk zijn, dan zal de uitslag van de wedstrijd(en) de eindstand 0-0 kennen.

Alle verenigingen kunnen dan vanaf volgend weekend naar eigen inzicht ijstijden indelen. Jullie kunnen dan kiezen voor het trainen met teams of het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. Graag vriendschappelijke wedstrijden melden aan de competitieleider.

Wij zullen na dit weekend deze maatregel eventueel definitief maken. Wij zullen jullie bij nieuwe ontwikkelingen uiteraard op de hoogte houden.

Dank voor jullie begrip. Wees voorzichtig en blijf gezond.Met vriendelijke groet,

Theo van GerwenSport Director (CSO)theo.van.gerwen@ijshockeynederland.nl+31 6 2605 6876

www.ijshockeynederland.nl