Peter van Biezen assistent-coach Kemphanen Eredivisie

16 november 2021

Met onmiddellijke ingang wordt Tilburger Peter van Biezen toegevoegd aan de staf van Kemphanen 1. Daarmee is wederom voor een kwaliteitsinjectie gezorgd aan de jonge selectie van de Eindhovenaren.

TC spreekbuis Nico van Galen Last spreekt van een zeer welkome toevoeging: “Onze selectie is vrij breed met relatief veel jongere spelers. Die hebben veel extra aandacht nodig, waardoor één coach niet voldoende is. Peter van Biezen was op het ijs een gifkikker, maar is daarnaast de rust zelve en kent de dynamiek buiten het ijs heel goed. Daar is hij een echte verbinder, maar ook recht voor z’n raap. Uitbreiding van de technische staf is overigens verricht op voorspraak van de spelers zelf. De statuur van Peter is uiteraard onbetwist.” De tekst gaat onder de tekst verder.

Peter van Biezen speelde bijna 500 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland en is veelvuldig international. In zijn tijd als actief ijshockeyer compenseerde deze ras-Trapper zijn lengte met veel inzet en werd daarmee publiekslieveling. Hij was een plaag voor veel tegenstanders én goalies.

De samenwerking met Larry Suarez is niet nieuw voor hem. Ook bij Tilburg Trappers vormden zij eerder een duo.