EERSTE TEAM DOOR NAAR EREDIVISIE

9 november 2021

In een bloedstollend beslissingsduel in en tegen Nijmegen heeft Kemphanen een plek veroverd in de Eredivisie. In de als ‘broedermoord’ benoemde wedstrijd kon er maar één door naar de Eredivisie. De Eindhovenaren trokken aan het langste eind.

In de eerste periode leek er tot de 0-1 van Jeroen Raats  geen vuiltje aan de lucht. De Devils lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank voeren en begonnen een fel offensief, waarbij vooral goalie Deniz Mollen alles uit de kast moest halen om zijn doelschoon te houden.

Tot opluchting van de ongeveer 70 meegereisde Eindhovenaren haalde Damian Kluytmans de trekker over na een snelle tegenaanval.

De tweede periode startte hetzelfde als de eerste, namelijk met een goals van van Jeroen Raats. Op rozen? Nee.

De eerste powerplay van de Devils werd omgezet in de aansluitingstreffer, waarna de Nijmegenaren weer geloofden in  een overwinning. Het tweede offensief werd een feit. Aan het eind van de tweede periode leek Jim Gudden de wedstrijd te beslissen met de 1-4. Leek…

Aan het begin van de derde periode bleek dat de Hanen enorm met hun krachten hadden gesmeten. De vermoeidheid viel als een deken over het team. Passes kwamen vaak niet aan en men kreeg de puck maar moeizaam uit het verdedigingsvak.

Het was dan ook niet verrassend dat Devils de 2-4 scoorde in de 47e minuut. Maar goed, nog steeds een marge van twee, toch? Weer fout, want een minuut later lag de 3e Nijmeegse treffer achter de nog steeds knap keepende Mollen. Nog één goals verschil, een ontketend Nijmegen en nog ruim twaalf minuten op de klok. Billenknijpen dus. Soannende minuten volgden…

Tot opluchting van alle Eindhovenaren (in het behoorlijk koude Triavium) vond Eruan Hendriks het net en besliste daarmee uiteindelijk de wedstrijd. De emptynetter van Willem Gloudemans was prachtig vanaf achter de achterlijn, maar slechts voor de statistieken.

Prachtig duel, hard gewerkt. Nu door naar de Eredivisie!