LARRY SUAREZ CLUBTRAINER KEMPHANEN

Geplaatst in: Nieuws | 0

Vanaf komend seizoen wordt Larry Suarez trainer van U16, U19 en trainer/coach van Team1 (Eerste Divisie). Beide partijen tekenen een overeenkomst vanaf 16 september 2020 met een looptijd van twee jaar en een wederzijdse optie voor een derde jaar. Suarez zal daarnaast zitting nemen in de Technische Commissie en – in samenwerking met TC en bestuur – een nieuwe technische structuur voor de gehele jeugdopleiding ontwikkelen en implementeren.


Brainstorm
Deze ontwikkeling werd in eerste instantie ingezet doordat de twee coaches van U19 en U16, Peter Daams en Tom Messie, hadden aangegeven na dit seizoen te stoppen met hun huidige rol als coach binnen de vereniging. Tijdens het brainstormen over de vervanging van Peter en Tom ontstond binnen de Technische Commissie het idee om te kiezen voor een integrale oplossing waarbij de gehele jeugdopleiding een kwalitatieve impuls krijgt.

Peter van Kaam
Als gevolg van deze organisatorische omslag komt er na twee jaar een einde aan de periode met Peter van Kaam als trainer/coach van Team1. De aanstelling van Suarez is geenszins het gevolg van ontevredenheid over het functioneren van Peter van Kaam. Sterker nog: de twee seizoenen, met een kampioenschap en een afgebroken serie PlayOffs, waren buitengewoon succesvol en het bestuur dankt Peter dan ook voor zijn inzet. Door de successen heeft niet alleen Kemphanen, maar ook de hele Eerste Divisie aan uitstraling gewonnen.

Om de kwaliteiten van Peter niet verloren te laten gaan voor de vereniging heeft het bestuur aan hem gevraagd komend seizoen een rol te gaan spelen in de jeugdopleiding. Peter heeft aangegeven dit in overweging te zullen nemen.


Ervaring
Larry Suarez is zeker geen onbekende als coach in de ijshockeywereld. Hij neemt veel ervaring mee naar Eindhoven door dienstverbanden in de Duitse DEL2 en Oberliga, Italië, in Nederland bij Destil Trappers (twee keer landskampioen) en Eindhoven Kemphanen (2017-2018). Tevens was Suarez bondscoach van Nederland in 2011-2012.

In de afgelopen week werd Larry als eerste persoon van de shortlist benaderd. Al in het eerste gesprek werd op hoofdlijnen overeenstemming bereikt, waarna de details snel konden worden ingevuld. Beide partijen zijn zeer content met de overeenkomst en kijken uit naar de komende samenwerking.Technische Commissie tc@eindhoven-kemphanen.nl,
mede namens bestuur Eindhoven Kemphanen.

Laat een Reactie Achter