• Gezinssamenstelling: Gehuwd, 3 kinderen die het nest hebben verlaten
 • Woonplaats: Heythuysen (geboorteplaats: Tilburg)
 1. Hoe ben je met ijshockey in aanraking gekomen?

Ik ging als puber vaak op zaterdagavond vrij schaatsen. Op een gegeven moment was er op zaterdag geen vrij schaatsen, maar was er een ijshockeywedstrijd gepland. Nieuwsgierig als ik was, bezocht ik de wedstrijd. En was, zoals de meeste mensen, meteen verkocht. Eerst als toeschouwer en later ben ik actief gaan spelen. Later heb ik nog carrière gemaakt als scheidsrechter, bestuurder en directeur van de NIJB.

 1. In welke hoedanigheid was of ben je betrokken bij ijshockey?

Speler, scheidsrechter, bondsbestuurder, scheidsrechter-supervisor bij NIJB en IIHF en directeur van de NIJB.

 1. Welk woord komt in je op als je de naam Kemphanen hoort?

Trots, respect en familiegevoel! Na twee jaar in de junioren bij Tilburg gespeeld te hebben, ben ik bij de opstart van het ijshockey in Eindhoven bij Kemphanen gaan spelen. Trots dat ik daar een onderdeel van mocht zijn, maar ook respect voor de wijze waarop het huidige bestuur van de Kemphanen, na een heel moeilijke periode, Kemphanen weer op de kaart heeft gezet. Familiegevoel vanwege de wijze waarop je in Eindhoven wordt ontvangen en hoe de mensen met jou en met elkaar omgaan.

 1. Wat trekt je het meest aan in de sport ijshockey?

Snelheid, voortdurende actie, emotie, dynamiek.

 1. Heb je nog andere hobby’s?

Ja. Natuur, tuinieren, wandelen met de hond, bridge, maar vooral ijshockey!

 1. Wie zijn je ijshockeyhelden?

Igor Larionov, Vladislav Tretjak, Wayne Gretzky, Jaromir Jagr, Sidney Crosby, Ron Berteling, Jack de Heer, Tony Collard.

 1. Heb je tips of suggesties voor ijshockeyvereniging Kemphanen?

Ga vooral door op de ingeslagen weg: bouwen zonder al te veel risico te nemen.

 1. Wat is jouw favoriete club in Nederland en zie je grote verschillen/overeenkomsten met Kemphanen?

Ik heb geen favoriete club, maar ik heb enorm veel respect voor wat men in Tilburg heeft opgebouwd. Tilburg Trappers en Eindhoven Kemphanen zijn momenteel niet te vergelijken met elkaar. Ook omdat Tilburg een ijshockeystad is en Eindhoven niet. Een advies: kijk in de keuken bij Tilburg en werk met de jeugd. Kemphanen heeft ongetwijfeld een visie op hoe de sport zich in Eindhoven verder moet gaan ontwikkelen. Zet een structuur en meerjarig beleidsplan uit en houd je daar langjarig aan vast.

 1. Wat vind je van de publiciteit in jouw regio over ijshockey?

Veel te weinig.

 1. Wat zou jouw reden zijn om een ijshockeyvereniging te sponsoren?

Om ijshockey aan een sponsor aan te bevelen zou ik het volgende willen zeggen:

 • Neem een kandidaat-sponsor mee naar een wedstrijd om hem/haar enthousiast te maken voor de sport. Vaak lukt dat al na één bezoek.
 • Bij een ijshockeywedstrijd gebeurt van alles: er is geen enkel dood moment. Het spel gaat snel op en neer, er zijn snelle aanvallende acties, er zijn geweldige saves van een doelman en er zijn indrukwekkende lijf-aan-lijf acties met vaak spectaculaire bodychecks. Allemaal ingrediënten die, ook als je niet als winnaar uit de strijd komt, de focus op jouw team en spelers houdt, waardoor aandacht van publiek en media gegarandeerd is.